Lompat ke isi

Daftar Bupati Belitung Timur

Wikipedia Minangkabau - Lubuak aka tapian ilimu
Bupati Belitung Timur
Pamacik
Burhanuddin

Sajak 26 Februari 2021
Pamacik partamoAsri Matsum (Penjabat)
Dibentuk24 Mei 2003

Bupati Belitung Timur adolah kapalo daerah Kabupaten Belitung Timur, Provinsi Bangka Belitung, Indonesia. Pejabat Bupati Belitung Timur nan partamo adolah Asri Matsum nan dilewa dek Gubernur Kepulauan Bangka Belitung ateh namo Menteri Dalam Negeri di Pangkal Pinang pado tanggal 24 Mei 2003.[1]Inyo manjabat sabagai bupati inggo 6 Januari 2005 lalu maunduakan diri dek ka mangikuti pamiliahan kapalo daerah sainggo jabatanyo digantikan dek Usman Saleh sabagai Pejabat Bupati kaduo di Belitung Timur. Usman Saleh manjabat sabagai Bupati Belitung Timur sajak bulan Januari 2005 inggo bulan Agustus 2005.

Bupati barikuiknyo adolah Basuki Tjahaja Purnama jo Wakil Bupati Khairul Efendi nan mandapek suaro 37,13 persen. Pasangan iko tapiliah manjadi Bupati dan Wakil Bupati Kabupaten Belitung Timur definitif partamo. Kini Bupati nan manjabat adolah Burhanuddin.[2]

Daftar Bupati Belitung Timur[suntiang | suntiang sumber]

No Foto Namo Mulai Jabatan Akhia Jabatan Prd. Katarangan Wakil Bupati
Asri Matsum
(Penjabat)
24 Mei 2003 6 Januari 2005 [ket. 1]
Usman Saleh
(Penjabat)
6 Januari 2005 3 Agustus 2005 [ket. 2]
1 Basuki Tjahaja Purnama 3 Agustus 2005 22 Desember 2006 1 [ket. 3]
[3]
Khairul Efendi
AMB. Suwargo 22 Desember 2006 30 Januari 2007
2 Khairul Efendi 30 Januari 2007 6 September 2010
3 Basuri Tjahaja Purnama 6 September 2010 6 September 2015 2 [4] Zarkani
Hardi
(Penjabat)
8 September 2015 17 Februari 2016 [ket. 4]
4 Yuslih Ihza Mahendra 17 Februari 2016 26 Februari 2021 3 Burhanudin
5 Burhanuddin (politikus) 26 Februari 2021 Petahana 4


Catatan[suntiang | suntiang sumber]

  1. Pelaksana Tugas Bupati Belitung Timur ke-1
  2. Pelaksana Tugas Bupati Belitung Timur ke-2
  3. Mengundurkan diri sehubungan dengan pencalonan sebagai kandidat Gubernur Kepulauan Bangka Belitung pada pilkada pertama provinsi tersebut, 2007
  4. Menggantikan bupati sebelumnya, Basuri Tjahaja Purnama. Hardi sebelumnya menjabat sebagai kepala Dinas Pemuda dan Olahraga Provinsi Bangka Belitung

Rujuakan[suntiang | suntiang sumber]

  1. "Khusus Beltim: Suwargo, Plt. Bupati Beltim Terpendek Jabatannya | Trawangnews.com" (dalam bahasa Indonesia). 2017-05-29. Diakses tanggal 2020-06-20. 
  2. Media, Kompas Cyber. "Kakak Dilantik Jadi Bupati, Yusril Jadi Pusat Perhatian". KOMPAS.com (dalam bahasa Indonesia). Diakses tanggal 2020-06-20. 
  3. Rahma (15 Mei 2006). "Ir Basuki T Purnama MM, Bupati Belitung Timur, Bupati Etnis Tionghoa Pertama". Gemari. Diarsipkan dari versi asli tanggal 17 November 2015. Diakses tanggal 13 November 2015. [pautan nonaktif salamonyo]
  4. Wicaksono, Bayu Adi (9 September 2015). "Adik Kandung Ahok Lepas Jabatan Bupati Belitung Timur". Viva. Diakses tanggal 13 November 2015.