Lompat ke isi

Daftar Bupati Tanah Datar

Wikipedia Minangkabau - Lubuak aka tapian ilimu
Bupati Tanah Datar
Pamacik
Eka Putra, S.E., M.M.

Sajak 26 Februari 2021
Kadiaman rasmiGedung Indo Jalito
Manjabaik salamo5 tahun
Pamacik partamoDrs. Sidi Bakarudin, S.H.
Dibentuk1945
Laman webtanahdatar.go.id

Bupati Tanah Datar adolah politisi nan dipiliah untuak batangguang jawab dalam mangatur jo mengelola pamarentahan Kabupaten Tanah Datar sabagai bagian dari sistem panyalanggoraan pamarentahan daerah di Indonesia.

Daftar bupati[suntiang | suntiang sumber]

Barikuik adolah daftar Bupati Tanah Datar dari maso ke maso sajak tahun 1945.

Foto Namo[1] Mulai jabatan Akhia jabatan Katerangan
Palin Soetan Alamsjah 8 Oktober 1945[2] 23 Januari 1946 Sabagai Kepala Luhak
Ali Akbar 23 Januari 1946 Sabagai Wali Luhak
Drs. Sidi Bakarudin, S.H. 8 Maret 1949 14 November 1949 Bupati Militer[3][4]
Harun Al-Rasyid 14 November 1949 1 April 1951
Ibrahim Dt. Pamuncak 1951 1958
Amir Rasjad 12 Juni 1958 28 Juli 1958 Penjabat
Amir Hatta 28 Juli 1958 3 Desember 1958
Soetoro Tedjokusumo 3 Desember 1958 1961
Brigjen (Purn.) Mahyudin Algamar 1961 1974
Letkol. Inf. Sulaiman Zulhudi 1974 1980
H. Mohammad Nalis 1980 1985
Kolonel Inf. Ikasuma Hamid Dt. Gadang Batuah 26 September 1985[5] 1990 Periode patamo
29 September 1990[5] 1995 Periode kaduo
Kol. Inf. Masdar Saisa 1995 2000
H. Masriadi Martunus, S.E., Dt. Rajo Penghulu 26 September 2000 26 September 2005
Ir. Muhammad Shadiq Pasadigoe, S.H., M.M. 26 September 2005 26 September 2010 Periode patamo
26 September 2010 26 September 2015 Periode kaduo
Drs. H. Hardiman 26 September 2015 12 Oktober 2015 Pelaksana Harian Bupati.[6]
Sudirman Gani 12 Oktober 2015 17 Februari 2016 Penjabat Bupati.[7]
Drs. H. Irdinansyah Tarmizi 17 Februari 2016 19 September 2020 Maningga.[8]
H. Zuldafri Darma, S.H. 21 September 2020 13 Januari 2021 Pelaksana Tugas Bupati.[9]
13 Januari 2021 17 Februari 2021 Bupati definitif.[10][11]
Irwandi, S.I.P., M.Si., Dt. Maruhun Sati 17 Februari 2021 26 Februari 2021 Pelaksana Harian Bupati.[12]
Eka Putra, S.E., M.M. 26 Februari 2021 Petahana [13]

Penjabat Bupati[suntiang | suntiang sumber]

Barikuik daftar penjabat bupati nan manggantian bupati petahana nan sadang cuti kampanye atau dalam maso transisi

Pj. Bupati Mulai jabatan Akhir jabatan Masa Ket. Bupati Definitif
Erman Rahman, S.E., M.Si.
(Penjabat Sementara)
26 September 2020 5 Desember 2020 12
(2020)
[ket. 1][14] Zuldafri Darma
Catatan
  1. Menggantikan Zuldafri Darma karena cuti kampanye Pemilihan umum Bupati Tanah Datar 2020

Rujuakan[suntiang | suntiang sumber]

  1. https://tanahdatarkab.bps.go.id/publication/2021/02/26/39234e0d32325792404a0e7f/kabupaten-tanah-datar-dalam-angka-2021.html
  2. Penerangan, Indonesia Departemen (1953) (dalam bahaso ms). Propinsi Sumatera Tengah. Kementerian Penerangan. https://books.google.com/books?id=bnkSAAAAMAAJ&newbks=0&hl=en. 
  3. "Sidi Bakarudin: Bupati Militer Tanah Datar". Suluah.com (dalam bahasa Indonesia). 2021-05-08. Diakses tanggal 2021-09-03. 
  4. Husein, Ahmad, 1925-1998; Badan Pemurnian Sejarah Indonesia-Minangkabau (1991), Sejarah Perjuangan Kemerdekaan R.I. di Minangkabau/Riau 1945-1950, 2, Badan Pemurnian Sejarah Indonesia, hlm. 103, ISBN 9794051284 
  5. a b (dalam bahaso id) Profil Tokoh, Aktivis, dan Pemuka Masyarakat Minang. Permo Promotion. 11 Juni 1995. pp. 226–228. ISBN 978-979-8931-00-0. https://books.google.com/books?id=5IhwAAAAMAAJ&pg=PA226. Diakses pado 25 Agustus 2021. 
  6. "archive copy". Diarsipkan dari versi asli tanggal 2023-04-30. Diakses tanggal 2022-02-20. 
  7. "archive copy". Diarsipkan dari versi asli tanggal 2023-05-01. Diakses tanggal 2022-02-20. 
  8. "Keluarga Irdinansyah Minta Jangan Dikirim Karangan Bunga". Padangkita.com (dalam bahasa Indonesia). 2020-09-19. Diakses tanggal 2020-09-19. 
  9. https://republika.co.id/berita/qgyh9b380/bupati-tutup-usia-zuldafri-darma-plt-bupati-tanah-datar
  10. "archive copy". Diarsipkan dari versi asli tanggal 2023-04-25. Diakses tanggal 2022-02-20. 
  11. "archive copy". Diarsipkan dari versi asli tanggal 2022-02-20. Diakses tanggal 2022-02-20. 
  12. "archive copy". Diarsipkan dari versi asli tanggal 2023-04-28. Diakses tanggal 2022-02-20. 
  13. https://padangkita.com/gubernur-sumbar-mahyeldi-lantik-11-kepala-daerah-ingatkan-visi-misi-harus-sesuai-dengan-provinsi/
  14. "archive copy". Diarsipkan dari versi asli tanggal 2023-04-28. Diakses tanggal 2022-02-20.