Daftar Bupati Padang Pariaman

Dari Wikipedia baso Minang, ensiklopedia bebas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Templat:Bedakan

Bupati Padang Pariaman
Lambang Kabupaten Padang Pariaman.gif
Lambang Kabupaten Padang Pariaman
Kadiaman rasmi Rumah Dinas Bupati Padang Pariaman
Manjabaik salamo 5 taun, sasudahnyo dapek dipiliah baliak sakali
Pamacik partamo Sutan Hidayat Syah
Dibentuk 1945 (di bawah pamarintahan Indonesia)
Laman web www.padangpariamankab.go.id

Bupati Padang Pariaman adolah politisi nan dipiliah untuak batangguang jawab dalam maatur jo mangalola pamarintahan Kabupaten Padang Pariaman, sabagai bagian dari sistem panyelenggaraan pamarintahan daerah di Indonesia.

Satalah proklamasi kemerdekaan Indonesia, Sutan Hidayat Syah diangkek sabagai bupati partamo pado taun 1945. Sajak 17 Februari 2016, jabatan iko dipacik dek Ali Mukhni nan mamanangan pemilihan umum sarentak 2015.

Daftar Bupati[suntiang | suntiang sumber]

Barikuik adolah daftar Bupati Padang Pariaman nan pernah manjabat sajak barado di bawah pamarintahan Indonesia pado taun 1945 hinggo kini.

No. Poto Namo Bupati Mulai Manjabat Akhia jabatan Katarangan
1. Sutan Hidayat Syah 1945 1946  
2. Ibrahim Datuk Pamuncak 1946 1947  
3. BA. Murad 1947 1950  
4. Said Rasyad 1950 1953  
5. Taher Samad 1953 1956  
6. Harun Al-Rasyid 1956 1958  
7. Na'azim Sutam Syarif 1958 1959  
8. Raharjo 1959 1960  
9. Syamsu Anwar 1960 1961  
10. JB. Adam 1961 1966  
11. Muhammad Noer 1966 1975  
12. 100px Harun Zain 1975 1975  
13. Muhammad Zein Chatib 1975 1980  
14. 100px Anas Malik 1980 1990  
15. 100px Zainal Bakar 1990 1993  
16. Nasrul Syahrun 1993 1998  
17. Armyn AN 1998 2000  
18. 100px Muslim Kasim 2000 2005  
19. Sudirman Gani 2005  
20. 100px Muslim Kasim 2005 2010  
21. Febri Erizon 2010  
22. Ali Mukhni.jpg Ali Mukhni 25 Oktober 2010 25 Oktober 2015 [1]
- Rosnini Savitri 2 November 2015 17 Februari 2016 Penjabat bupati[2]
[22.] Ali Mukhni.jpg Ali Mukhni 17 Februari 2016 Petahana Periode kedua.[3]

Referensi[suntiang | suntiang sumber]

  1. "Besok, Ali Mukhni-Damsuar Dilantik jadi Bupati-Wabup Padang Pariaman" Sumbaronline.com. 24 Oktober 2010. Diakses 23 Juni 2014.
  2. "Pelantikan Dr. Hj. Rosnini Savitri, M.Kes sebagai Pj Bupati Padang Pariaman" Situs web resmi Pemerintah Kabupaten Padang Pariaman. 4 November 2015. Diakses 29 Desember 2015.
  3. "Hari Ini 12 Bupati dan Wali Kota di Sumatra Barat Dilantik" Tempo.co. 17 Februari 2016. Diakses 13 Mei 2016.

Pranala lua[suntiang | suntiang sumber]