Daftar Gubernur Sumatera Selatan

Wikipedia Minangkabau - Lubuak aka tapian ilimu
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gubernur Sumatera Selatan
Coat of arms of South Sumatra.svg
Pamacik
Herman Deru

Sajak 1 Oktober 2018
Pamacik partamoA. K. Gani
Dibentuk1938

Barikuik adolah Daftar Gubernur Sumatera Selatan dari maso ka maso:

No Foto Gubernur Mulai Jabatan Akhia Jabatan Prd. Ket. Wakil Gubernur
1 A.K. Gani.jpg A. K. Gani 1945 1946 [ket. 1]
2 Mohamad Isa, Kami Perkenalkan (1954), p51.jpg Mohammad Isa 1946 1948  
1948 1952 [ket. 2]
3 Winarno Danuatmodjo 1952 1957 3  
4 M. Husin 1957 1958 4  
5 Mochtar Prabu Mangkunegara 1958 1959 5  
6 H. A. Bastari 1959 1963 6  
7 Abu Yasid Bustomi 1963 1966 7 Ali Amin
8 Ali Amin 1966 1967 8 [1]  
9 Asnawi Mangku Alam 1967 1978 9  
10 Sainan Sagiman, Governor of South Sumatra.jpg Sainan Sagiman 1978 1983 10
1983 1988 11
11 Ramli Hasan Basri 7 November 1988 7 November 1993 12
7 November 1993 7 November 1998 13
12 Gubernur Sumut Rosihan Arsyad.jpg Rosihan Arsyad 7 November 1998 7 November 2003 14  
13 Gubernur Sumsel Syahrial Oesman.jpg Syahrial Oesman 7 November 2003 11 Juli 2008 15 Mahyuddin N. S.
14 Mahyuddin ns.jpg Mahyuddin N. S. 11 Juli 2008 7 November 2008  
15 Gubernur Sumatera Selatan Alex Noerdin.jpg Alex Noerdin 7 November 2008 7 November 2013 16 Edy Yusuf
7 November 2013 21 September 2018 17 [ket. 3] Ishak Mekki
Hadi Prabowo
(Penjabat)
21 September 2018 1 Oktober 2018 [3][4][5]
16 Gubernur Sumatera Selatan Herman Deru.png Herman Deru 1 Oktober 2018 Petahana 18 [ket. 4]
[6]
Mawardi Yahya
Catatan
  1. Sabagai Gubernur Mudo Sumatra Selatan
  2. Sabagai Gubernur Sumatera Selatan
  3. Maunduakan diri dek mancalonkan diri dalam Pamiliahan umum legislatif Indonesia 2019[2]
  4. Maso jabatan Gubernur sabalunnyo Alex Noerdin samustinyo barakhia pado 7 November, namun dipacapek manjadi 1 Oktober dek Alex Noerdin jo wakilnyo mancalonkan diri sabagai calon legislatif pado Pemilu 2019

Rujuakan[suntiang | suntiang sumber]

  1. https://sipuu.setkab.go.id/PUUdoc/14127/kp2681967.pdf
  2. Siregar, Raja Adil (5 September 2018). "Nyaleg, Gubernur dan Wakil Gubernur Sumsel Mundur". detikNews. Diakses tanggal 19 September 2018. 
  3. Irwanto (19 September 2018). "Prabowo gantikan Alex Noerdin sebagai Pj Gubernur Sumsel". Merdeka.com. Diakses tanggal 20 September 2018. 
  4. Hafiz, Abdul (19 September 2018). Sudarwan, ed. "Hadi Prabowo Ditunjuk Jadi Pj Gubernur Sumsel Per 21 September 2018". TribunNews. Diakses tanggal 20 September 2018. 
  5. Dinas Komunikasi dan Informatika Provinsi Sumatra Selatan (21 September 2018). "Alex Noerdin Akhiri Masa Jabatan, Hadi Prabowo Resmi Penjabat Gubernur Sumsel". Portal Resmi Pemerintah Provinsi Sumatra Selatan. Diakses tanggal 21 September 2018. 
  6. MC Diskominfo Prov.Sumsel (1 Oktober 2018). "Presiden Jokowi Lantik Gubernur dan Wakil Gubernur Sumsel serta Kaltim". Portal Resmi Pemerintah Provinsi Sumatra Selatan. Diakses tanggal 2 Oktober 2018. 

Caliak juo[suntiang | suntiang sumber]

Pautan lua[suntiang | suntiang sumber]