Rundiang Pangguno:Mimihitam

Wikipedia Minangkabau - Lubuak aka tapian ilimu
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Salamaik datang Mimihitam di Wikipedia baso Minang!
Mamulai
Mamulai
  • Pangguno baru dapek mancaliak laman Panganta Wikipedia labiah daulu.
  • Angku dapek mamperkenalkan diri pado Wikipediawan lainnyo di Laman perkenalan
  • Untuak mencuba-cuba manyuntiang, silakan gunoan bak pasia.
  • Baco juo aturan nan disadaranokan sabalum malanjuikkan. Iko adolah hal-hal nan mandasa nan paralu dikatahui jo sado panyuntiang Wikipedia.
Bantuan
Bantuan
  • Bantuan:Isi - tampek mancari informasi tantang caro bakontribusi di Wikipedia, sabalum batanyo pado pangguno lain.
  • FAQ - patanyoan nan acok diajukan tantang Wikipedia.
  • Portal:Komunitas - informasi aktivitas di Wikipedia.
Tips
Tips
Membuat kesalahan?
Mambuek kasalahan?
  • Jan takuik! Sanak indak paralu takuik salah do, pado maso manyuntiang ataupun mambuek laman baru, manambahkan ataupun manghapuih kalimaik.

    Panguruih sarato pangguno lainnyo nan mamantau parubahan tabaru akan capek manamukan kasalahan Sanak dan mangambalikannyo ka bantuak samulo.

Welcome! If you are not an Indonesian speaker, you may want to visit the Indonesian Wikipedia embassy or a slight info to find users speaking your language. Enjoy!
Salamaik manjalajah, kami manunggu suntiangan Sanak di Wikipedia baso Minang!
 ‹› Iwan Novirion™ Kirim Pesan   8 Pebruari 2013 16.33 (WIT)

Terima kasih[suntiang sumber]

Terima kasih karena membantu Wikipedia bahaso Minang.----Aplikasi (Bicara) 24 Maret 2013 18.14 (WIT)

Maaf, sebenarnya saya bukan penutur bahasa Minang, saya hanya tahu sedikit sahaja bahasa Minang. Saya berasal dari Wikipedia bahasa Melayu. Benar, Wikipedia kecil harus dibantu.----Aplikasi (Bicara) 24 Maret 2013 18.17 (WIT)
Tetapi saya akan berusaha meluaskan lagi topik selain geografi. Jika ada perkataan yang saya tidak faham saya akan cuba bertanya kepada SpartacksCompatriot dan juga Iwan Novirion.----Aplikasi (Bicara) 24 Maret 2013 18.20 (WIT)

Itu ide yang baik bagi membantu wiki ini maju.----Aplikasi (Bicara) 24 Maret 2013 18.24 (WIT)

Salamaik datang![suntiang sumber]

Salamaik datang ka Wikipedia bahaso Minang, Mimi! Semoga betah! SpartacksCompatriot (maota) 24 Maret 2013 20.46 (WIT) Sekadar petunjuk: kota --> koto, Belanda --> Balando, negara --> nagara. Terima kasih. SpartacksCompatriot (maota) 24 Maret 2013 21.29 (WIT)

Penghargaan[suntiang sumber]

Working Man's Barnstar Hires.png Bintang Penghargaan Kerja Keras
Atas kerja keras saudari mengembangkan artikel bertajuk pembagian administratif di Jawa, Kalimantan, Belanda serta profil ketokohan di WPMin. Selamat! ----Aplikasi (Bicara) 25 Maret 2013 00.53 (WIT)
Terima kasih atas pemberian pingat itu sekali, saya berhenti sementara waktu dahulu kerana sudah kepenatan, esok saya akan kembali membangunkan wiki ini. Semangat!----Aplikasi (Bicara) 25 Maret 2013 00.59 (WIT)

Bls:Tanya soal terjemahan[suntiang sumber]

Waduh mohon maaf sebelumnya koneksi saya bermasalah semalaman... Kaget melihat pertambahan artikel sudah dua kali lipat hanya dalam waktu kurang lebih 2 hari.
Ini terjemahan yang Mimihitam minta:

"78430 Andrewpearce (2002 QX48) adolah sabuah asteroid nan talatak di sabuak utamo. Asteroid ko ditamukan pado tanggal 18 Agustus 2002 oleh S. F. Hönig dari citra-citra NEAT nan diambiak pado Observatorium Palomar.

Eksentrisitas orbit asteroid ko tacatat sagadang 0,0577354, samantaro magnitudo mutlaknyo adolah 16,4."

dan

"Plasmodium vivax adolah protozoa parasit dan patogen manusia. P. vivax adolah salah satu dari ampek spesies parasit malaria nan umumnyo manyarang manusia. P. vivax dibawo jo nyamuak Anopheles batino."

Catatan

Angka: Satu (Ciek), Duo, Tigo, Ampek, Limo, Anam, Tujuah, Lapan (Dalapan), Sambilan, Sapuluah, Sabaleh, Duo baleh, Duo puluah, Duo satu, Saratuih, Saribu.
Hari: Sanayan (Sinayan), Salasa, Raba'a (Rabu), Kamih, Jumaik, Sabtu, Ahaik
Bulan: Pebruari, Nopember....(lainnya sama)

Big thanks!  ‹› Iwan Novirion™ Kirim Pesan  09.51, 25 Maret 2013 (WIB)

Siiip mas. Ditunggu aksinya  ‹› Iwan Novirion™ Kirim Pesan  17.58, 25 Maret 2013 (WIB)

Infobox planet[suntiang sumber]

Saya usulkan agar disalin dulu versi bahasa Indonesianya. Kata-kata umum, misalnya "natural" bisa diterjemahkan ke "alami". Tapi untuk istilah sains, saya pikir belum ada padanannya di Kamus Indonesia - Bahasa Minangkabau terbitan Balai Pustaka, 2001, Nurlela Adnan, Ermitati, Rosnida M. Nur. Pakai saja bahasa Indonesia dulu. Salam dan terima kasih telah mau membantu WPMin. SpartacksCompatriot (maota) 25 Maret 2013 17.56 (WIT)

Balas[suntiang sumber]

Dengan memakai plugin tambahan. Mungkin bisa juga utk artikel planet, tumbuhan ataupun hewan.  ‹› Iwan Novirion™ Kirim Pesan  06.55, 5 April 2013 (WIB)

Lho? Koq ga jadi? Kalo bikin artikel baru Append, replace untuk perubahan kosmetik atau mengganti yg typo. Tapi kalo cuma buat replace saya ga pake plugin, langsung aja pada fasilitas AWB "Find and replace".  ‹› Iwan Novirion™ Kirim Pesan  16.34, 5 April 2013 (WIB)
Wah tentang coloum header ya? Kira2 sama gak dengan yang saya buat untuk artikel kecamatan? http://prntscr.com/z9v96 Perhatikan pemisahan kolom dengan "titik" (default dgn koma), sementara yg dengan "koma" itu nama artikel.  ‹› Iwan Novirion™ Kirim Pesan  16.52, 5 April 2013 (WIB)
Ini data CSV saya: http://prntscr.com/z9w87 Jadi yang sebelum "titik" pertama, tidak dihitung sebagai kolom.  ‹› Iwan Novirion™ Kirim Pesan  17.01, 5 April 2013 (WIB)
Coba saya pelajari dulu, screenshotnya harus saya donlot dulu. Ga keliatan kalo dr imagesark Oya, itu sudah pas dengan walktrough-nya khan?  ‹› Iwan Novirion™ Kirim Pesan  17.18, 5 April 2013 (WIB)
Oya templat panjang gak masalah koq, asal cocok dengan data CSV. Ini contoh data CSV dari sana.  ‹› Iwan Novirion™ Kirim Pesan  17.21, 5 April 2013 (WIB)
Pesan errornya bagaimana? Mas Jordan pake Windows apa?  ‹› Iwan Novirion™ Kirim Pesan  17.30, 5 April 2013 (WIB)

Hehe.. ternyata permasalahan kita sama. Ini solusinya: Donlot .NET 3.5  ‹› Iwan Novirion™ Kirim Pesan  17.43, 5 April 2013 (WIB)

Oke mas.  ‹› Iwan Novirion™ Kirim Pesan  17.47, 5 April 2013 (WIB)
Bisa di screenshot pesan error-nya?  ‹› Iwan Novirion™ Kirim Pesan  21.25, 5 April 2013 (WIB)
Oh, kalau gak salah utk make AWB harus ada ijin dulu kalo di en-wiki. Apa mas Jordan udah ada permission make AWB disana? Kalo belum, mungkin hal itu yg membuat muncul pesan error. Udah di tes makenya di wp.min?  ‹› Iwan Novirion™ Kirim Pesan  11.53, 6 April 2013 (WIB)
Waduh iya mas, saya juga gitu kmaren, dihapus laporannya. Akhirnya nyari solusi sendiri, dengan meng-google tampilan teks pesan error, ketemu link mengenai .NET 3.5 diatas. Coba mas Jordan google pesan errornya secara lengkap, mana tau bisa nemu solusi juga.  ‹› Iwan Novirion™ Kirim Pesan  16.52, 6 April 2013 (WIB)
Sama2 mas. Semoga cepat terselesaikan.  ‹› Iwan Novirion™ Kirim Pesan  19.37, 6 April 2013 (WIB)

Penghargaan[suntiang sumber]

Working Man's Barnstar Hires.png Bintang Penghargaan Kerja Keras
Atas kerja keras saudara mencipta artikel dengan sebegitu banyak sekali. Teruskan usaha menjadikan MINwp seperti Wikipedia bahasa Cebu. Tahniah!--Apli kasi 6 September 2013 23.12 (WIB)
Baiklah, saya juga akan cuba mengusahakan wiki ini dengan mencipta artikel mengenai nombor serta tempat di Indonesia.--Apli kasi 6 September 2013 23.14 (WIB)
Betul juga. Saya akan berusaha untuk mengimportnya dari mswp menggunakan akaun bot saya.--Apli kasi 6 September 2013 23.21 (WIB)

Barito[suntiang sumber]

m:Wikimedia News. Karajo sanak nampaknyo lah masuak barito mah. Apo ado target tatantu untuak artikel-artikel ilimiah nan dibuek ko? (Kerja anda nampaknya telah masuk berita deh. Apa ada target tertentu untuk artikel-artikel ilmiah yang dibuat ini?) Salam, Naval Scene (maota) 10 September 2013 21.13 (WIB)

Terima kasih, Sanak Mimihitam. Tidak harus terburu-buru kok, sesempatnya anda saja. Salam, Naval Scene (maota) 1 Oktober 2013 11.04 (WIT)

Djur[suntiang sumber]

Hi, I'm just wondering if "djur" is the correct disambiguation for min.wikipedia as it appears to be the Swedish for "genus", not Minang. There are quite a few articles with this problem listed here. Hope you can help. Thanks. Delusion23 (maota) 26 Pebruari 2014 06.21 (WIB)

Translation improvement[suntiang sumber]

Dear Mimihitam. Could help us improve the translation of your contributied articles? The improvement is as follows:

  • Fly/midge = Langau (not Lalek)
  • Classis/class = Kalas (not Kelas)
  • Kingdom = Karajaan

Thanks. Naval Scene (maota) 10 Oktober 2014 20.11 (WIB)

hahaha[suntiang sumber]

Thx votingnya mas Yordan  ‹› Iwan Novirion™ Kirim Pesan  Jumat, 6 September 2019 - 19:19 wib.