Wikipedia:Kadai Kopi/Arsip/Incubator

Wikipedia Minangkabau - Lubuak aka tapian ilimu
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Laman ko adolah arsip diskusi saat Wikipedia bahaso Minang masih barado di Wikimedia Incubator dari taun 2007 sampai Pebruari 2013. Laman ko dipertahankan sabagai kenangan sijarah.

Di siko, tampek Arsip lamo disimpan. Kumpulan arsip lamo dapek dicaliak di laman arsip.

Ayo Orang Minang[suntiang sumber]

Ayo urang Minang, mana Wikipedia-nya... Lam Tamot 16:13, 30 November 2008 (UTC)

Baso Minang atau Baso Minangkabau[suntiang sumber]

Saya sangaik setuju dengan perilisan Wikipedia Minang, dek selain saya urang Minang :D, Bahaso Minang marupoan populasi tagadang kaduo sasudah bahaso Melayu di Sumatra dan sekitarnya. Wilayah Minangkabau mencakup saluruah Sum-Bar, sabagian Riau, sabagian Jambi, dan Nagari Sembilan - Malaysia. Urang Minang juo alah merantau ka babagai daerah dan negara. Ayo dukung wikipedia bahaso Minang

Ngomong2, nan bener Baso Minang atau Baso Minangkabau?? Kalau manuruik saya sih nan labiah acok disabuik Baso Minang. Bluesatellite 04:27, 2 August 2009 (UTC)

Pendapat Pribadi[suntiang sumber]

Sebelum dilanjutkan wikipedia versi min ini, mestinya penamaan baso minang atau baso minangkabau mesti jelas, dek dari babarapo pakambangan sajarah terbaru, terUtamo menyangkut namo minang atau minangkabau itu masih dalam tahap penelitian, dek ado kemungkinan baso minang atau baso minangkabau itu sebetulnya adolah dialek dari bahaso melayu (Malayu) itu sendiri, misalnyo halnya urang di nagari minang manyabuik dialek untuak baso piaman atau baso solok, Salam, VoteITP 23:03, 14 April 2010 (UTC)

Pak VoteITP, sebenarnya suatu dialek juga boleh dikembangkan, asalkan banyak penutur dan kontributornya. Misalnya sebagai contoh, dapat dilihat Wikipedia Fiji Hindi (penutur: +460.000) dan Wikipedia Pennsylvania German (penutur: +250.000). Apakah akan dinamakan Wikipedia Baso Minang atau Wikipedia Baso Minangkabau (penutur: 6.500.000), saya tidak keberatan pada pendapat/hasil riset rekan-rekan lainnya. Salam, Naval Scene 06:10, 29 June 2010 (UTC)

Baso atau Bahaso[suntiang sumber]

Saya surang sabagai urang Minang juo bingung dalam masalah ini. soalnya Baso dan Bahaso artinya berbeda. Baso artinya "Basa", saya ambil sajo contoh didalam pepatah tigo adaik nan tajoli:

Partamo sambah manyambah,
kaduo siriah jo pinang,
katigo baso jo basi.
Banamo adat sopan santun.

Sedangkan Bahaso artinya "Bahasa". misalkan contoh pado sabauh dialog:

  • Wahyu: Apo mato pelajaran awak bisuak?
  • Yudi: Agamo jo Bahaso Inggirih

Mohon pencerahannya... Salam, Rahmatdenas 10:09, 23 June 2010 (UTC)

Manuruik ambo, kalau nan sanak makasuik Basa sabananyo samo jo Bosa, sadangkan Baso, penyingkatan dari Bahaso, jadi rancaknyo kalau satuju dipakai se Bahaso, nantinyo juo dapek mambedaan samo jo Nagari Baso di Agam, Salam, VoteITP 05:29, 25 June 2011 (UTC)
Satuju manggunoan "bahaso". Salam, Naval Scene 18:20, 26 July 2011 (UTC)
Ambo juo. Biasonyo Ha dalam bahaso minang tandanga a. Contohnyo se kalimaik Bahaso nan tadanga Ba-a-so, contoh lainnyo kalimaik Cahayo nan tadanga Ca-a-yo. Rahmatdenas 16:24, 28 July 2011 (UTC)

manuruik ambo labiah rancak mamakai "bahaso" minangkabau kalau "baso" itu namo nagari. dan bahaso minang iko sangaik banyak dialeg nyo,lain nagari lain pulo dialeg,nah mungkin kito dapek babagi bahaso kampuang/nagari masiang-masiang.sangaik setuju ambo kalau bahaso nagari masiang masiang dapek ado wiki iko,sahinggo anak kamanakan jo cucu kito nantinyo tau dima nagari apo bahasonyo. tarimokasih. Moriswe (talk) 11:11, 21 December 2012 (UTC)

  • Dalam bahaso Minang klasik, konon "h" itu indak ada, jadi ejaannya manjadi ba-a-so dan akhianyo disingkat manjadi baso Limpato (talk) 15:32, 6 January 2013 (UTC) Eh ajarilah ambo mambuek signature nan rancak tu ciek kawan..

Promosi di Main Page[suntiang sumber]

Untuak menarik paratian panyumbang babahaso Minang, ambo alah malatakkan proyek ko di Incubator:Featured wikis untuak tampil di Main Page. Semoga dengan ko samakin banyak panyumbang datang mambantu-bantu proyek ko. Salam, SpartacksCompatriot (talk) 14:41, 30 November 2012 (UTC)

Laman diskusi[suntiang sumber]

Satiok Wikipedia sapatuiknyo punyo laman diskusi, macam en:Wikipedia:Village pump jo id:Wikipedia:Warung Kopi. Baa di kito ? Wikipedia:Lapau? Salam, Naval Scene (talk) 05:44, 5 December 2012 (UTC)

Alah sapatuiknyo tu mah ! Ba'a kalau namonyo Wikipedia:Kadai Kopi se ?  Ę-oиė  >>>  ™ 05:49, 5 December 2012 (UTC)
Setuju, tu pun buliah dipagunoan. Naval Scene (talk) 06:03, 5 December 2012 (UTC)
Kini ko alah dibuek. Salam, Naval Scene (talk) 05:29, 7 December 2012 (UTC)
Salamaik! Kini awak alah punyo kadai kopi surang, indak usah manumpang ngopi di WPID lai... Hehehehehehe SpartacksCompatriot (talk) 06:09, 7 December 2012 (UTC)

samoga baguno untuka kito basamo Moriswe (talk) 11:40, 21 December 2012 (UTC)

  • Laman Diskusi ko mungkin didalam bahaso awaknyo jadi Laman Bicaro, kalau informal mungkin labih tapek disabuik Laman Maota Limpato (talk) 15:45, 6 January 2013 (UTC)

Maluncua[suntiang sumber]

A manuruik sanak-sanak sakalian, bilo kironyo min.wikipedia.org akan maluncua? :) SpartacksCompatriot (talk) 08:14, 8 December 2012 (UTC)

Rasonyo kami nan paralu batanyo soal itu ka Uda Ramzy, soalnyo nan ikuik konprensi khan uda ? :)  Ę-oиė  >>>  ™ 11:33, 9 December 2012 (UTC)
A kalau manuruik Uda John Vandenberg, Komite Bahaso (LangCom) akan mampartimbangan proposal awak di Meta bulan ko. A ajaklah labiah banyak urang vote di sinan. Salam, SpartacksCompatriot (talk) 06:42, 18 December 2012 (UTC)
Looking at statistics, one sees that the current activity started in October & in the last two months there have been three users who have all been active reasonably on more or less the same level, as well as a number of users who made a smaller amount of edits. I will propose the project to be approved if such activity also keeps up in the next month, in accordance with the activity criteria described at the top of this page; taking into account that the most used messages have been translated completely & that there has already been quite a high activity in the test project from June to September 2011. --MF-W 02:13, 24 December 2012 (UTC) <---- Iko ambo pindahan dari meta-wiki. Sarancaknyo kontribusi sampai bulan Januari 2013 di muko tatap dijago, sudah tu inyo (anggota komite MF-W) ka manyokoang gagasan awak. InsyaAllah. Naval Scene (talk) 10:18, 26 December 2012 (UTC)

WP:VITAL[suntiang sumber]

Ayo, mulai dari artikel vital dulu: Wikipedia:Artikel nan paralu ado di satiok Wikipedia. Bennylin (talk) 11:51, 9 December 2012 (UTC)

Siap! Untuak pangatauan sanak-sanak kontributor nan lain, pamintaan artikel hasil patamuan Kemah Bahaso patang, bisa dicaliak di WikiversitySpartacksCompatriot (talk) 15:50, 9 December 2012 (UTC)
Ba'a lo sampai artikel Selasih nan diusulkan si John, Uda Ramzy hapuih ? Itukan ado sejarah pambicaraan panjang leba sabalumnyo mako masuak "Article to create".  Ę-oиė  >>>  ™ 07:34, 17 December 2012 (UTC)
Hmm.. subananyo ambo alun tau bana nan banamo Selasih tu. Namun manuruik ambo indak manga-manga lah tu bilo artikel iko dibaliakan. Salam, Naval Scene (talk) 15:11, 20 December 2012 (UTC)
Koq dirunuik-runuik, Selasih tu namo samaran (namo pena) novelis wanita patamo Indonesia. Dan barasal dari Sumbar. Iko pranala lua nan si jhon agiah di article to create tu. Koq di Jawa ado Kartini nan (indak) mangarang "Habis Gelap Terbitlah Terang", awak punyo Selasih nan novelnyo tabik patamo sekali taun 1934 oleh PN Balai Pustaka.  Ę-oиė  >>>  ™ 16:09, 20 December 2012 (UTC)
Alah ambo latakkan baliak Uni Selasih tu di Wikiversity. A silakan dibueklah artikelnyo lai. :)) SpartacksCompatriot (talk) 08:11, 21 December 2012 (UTC)

Lihat pulo panduan nan saya tulih di id:Wikipedia:Wikipedia_bahasa-bahasa_di_Indonesia#2._Mulai_dengan_artikel_vital. Untuk bacaan bahaso Inggirih: meta:Manual for small and new Wikipedias. Bennylin (talk) 17:29, 23 December 2012 (UTC)

Heran ambo :)[suntiang sumber]

Apo indak ado gamba nan labiah rancak untuak kadai kopi? Sampaikan WBI, wiki-jawa, wiki-banjar, wiki-banyumas, id-wikiquote, id-wikibook, id-wikisource, mamakai gamba etek ko. Ado nan dari Padang dapek mamoto kadai kopi dakek kampuang cino koto Padang ?  Ę-oиė  >>>  ™ 07:44, 17 December 2012 (UTC)

Baa kok awak mamakai gamba uni nan iko? Tapi nampaknyo jadi Wikipedia:Kadai Nasi lo beko, hehehe. SpartacksCompatriot (talk) 12:16, 17 December 2012 (UTC)
Hahaha... itu lah babedo tampek jadinyo tu. :)
Ondeehh... ado tambunsu.... Tambuah ciek!  Ę-oиė  >>>  ™ 17:24, 17 December 2012 (UTC)

Kadai Kopi vs Lapau[suntiang sumber]

Mananggapi Pak Iwan pakaro gambar kadai kopi nan standar-standar se di ateh ko ha, ambo mangusulan kalau laman ko diubah manjadi Wikipedia:Lapau. Jadi adolah ciri khas Minangnyo saketek, dek kadai kopi alah umum di saluruah Indonesia. Dek lapau labiah umum di masyarakaik Minang dan labiah nampak ciri khas Minangnyo. A bisalah awak pasang gamba uni nan iko sadang mangambiak nasi kapau di Bukittinggi, untuak labiah mambedoan Wikipedia awak jo Wikipedia nan lain. Baa sanak, satuju ndak? Kok paralu awak adoan pangundian suaro. :) SpartacksCompatriot (talk) 07:23, 18 December 2012 (UTC)

Ambo satuju se... tp kalau urang nan dari utara mandanga... disangkonyo "lapo tuak" pulo beko. hehe....  Ę-oиė  >>>  ™ 13:56, 19 December 2012 (UTC)
Ambo satuju juo. Silakan diubah, Sanak Spartacks. Karano kini ko trend-nyo Minangisasi, baa kiro-kiro pandapek sanak sadonyo bilo Laman Utamo diubah pulo manjadi Palanta? Baitu nan ambo caliak di website2 Minang lainnyo. Salam, Naval Scene (talk) 15:02, 20 December 2012 (UTC)
Ambo setuju kalau Laman Utamo tu jadi Palanta atau Surambi (serambi)  Limpato  Talk  18:08, 6 January 2013 (UTC)
Alah dipindahan. SpartacksCompatriot (talk) 08:08, 21 December 2012 (UTC)
Dalam bahaso sahari2 urang babalanjo ka kadai, pai minum kopi ka lapau. Mirip dengan bahasa Batak, Lapo. Jadi mungkin lebih tepatnya adalah lapau kupi, lapau kopi, tapi kalau mau yang klasiknya adalah lapau kawa Kawa adalah daun kopi yang dikeringkan untuk diminum karena biji kopi diminum oleh Urang Ulando :) Limpato (talk) 15:38, 6 January 2013 (UTC)

Palanta atau Lapau Kopi?[suntiang sumber]

Setahu saya tampek duduk-duduk untuak mengobrol itu ado duo yakni di lapau kopi atau di palanta. Palanta adolah tampek umum nan biaso dibangun di dekat keramaian untuak duduk-duduk gratis tanpa bayar misalnyo di lapau kopi. Mohon betulkan jika salah. Oleh sebab itu saya labiah sanang tampek mengobrol itu palanta dibandingkan lapau, sesuai dengan spirit wikipedia nan gratis !  Limpato  Talk  17:59, 6 January 2013 (UTC)

Pembicaraannya dilanjutkan di bawah, Sanak. Salam, Naval Scene (talk) 00:18, 19 January 2013 (UTC)

Templat[suntiang sumber]

(Templat bahaso Minangnya apa ya?)

Mohon kalau menyalin templat (dari en maupun dari id) jangan diterjemahkan dulu namanya, supaya indak bingung/duplikat (misalnya: Template:Lahiamati). Kalau ado masalah dengan templat, silakan hubungi saya (di id.wp). Tarimokasih Bennylin (talk) 16:54, 23 December 2012 (UTC)

Laksanakan! SpartacksCompatriot (talk) 02:17, 24 December 2012 (UTC)
Templat Bhs Minangnya apa belum sempat dibahas di sini. Mungkin untuk sementara pakai istilah yang sama saja dengan di Bhs Indonesia/Bhs Inggirih ya. Naval Scene (talk) 14:04, 24 December 2012 (UTC)
  • untuak samantaro template itu di dalam bahaso minang cetakan Limpato (talk) 15:34, 6 January 2013 (UTC)

Kamus[suntiang sumber]

Apa ado Kamus Minang-Indonesia atau Indonesia-Minang (baik cetak maupun online) nan dapek jadi rujukan? Bennylin (talk) 16:54, 23 December 2012 (UTC)

Ini ada satu: Nurlela Adnan, Ermitati, Rosnida M. Nur, Kamus Indonesia - Bahasa Minangkabau, PT Balai Pustaka, 2001. Salam, Naval Scene (talk) 20:03, 23 December 2012 (UTC)
Melihat "Related books"-nya, ternyata banyak juga ya. Bennylin (talk) 15:02, 6 February 2013 (UTC)
Versi online-nya coba yang ini, pak Benny. Atau coba download sofwarenya. Salam.  Ę-oиė  >>>  ™ 16:25, 25 December 2012 (UTC)

Pertanyaan terkait, dan berhubungan dengan jawaban ini, apakah ado ensiklopedia dalam bahaso Minang? Dan apakah ado pelajaran bahaso Minang di sekolah-sekolah di Sumbar? Bennylin (talk) 15:02, 6 February 2013 (UTC)

Tidak ada ensiklopedi dalam bahasa Minang. Seingat saya penggunaan bahasa Minang di sekolah (di kelas 1-2 SD) adalah sebagai bahasa pengantar (lisan) tapi pelajaran bahasa Minang sendiri tidak ada. Muatan lokal setahu saya adalah adat dan budaya Minangkabau serta tulisan Arab Melayu. Kamus Indonesia-Minangkabau dapat menjadi titik tolak. Memang perlu perjuangan untuk mengais-ngais naskah tertulis Gombang (bicara) 10 Pebruari 2013 14.50 (WIT).

Kriteria untuak malolosan WPMin[suntiang sumber]

Hasil di bagian ko akan dipindahan ka proposal.

Salam sanak kasadonyo. Ambo baru mancaliak pamohonan WPMin di MetaWiki. Disinan ado ditulih baso ado tigo poin penting: keaktifan pangguno, panarjamahan interface di Translatewiki (kaduonyo ambo raso alah tasalasaian). Poin katigo adolah komunitas harus manantuan surang pengaturan umum untuk min.wikipedia.org. Contohnyo bisa dicaliak di sinan, saroman: namo proyek Wikipedia dalam baso awak, logo proyek, pangunggahan berkas, namespace dan sebagainyo. Untuak malolosan WPMin, pengaturan umum tu paralu bana mah. Mari wak diskusian di siko. SpartacksCompatriot (talk) 09:19, 18 January 2013 (UTC)
Terjemahan bahasa Indonesia: Salam sanak semuanya. Saya baru melihat permohonan WPMin di MetaWiki. Di sana ada ditulis tiga poin penting untuk meloloskan WPMin: keaktifan pengguna, penerjemahan antarmuka di Translatewiki (keduanya sudah selesai). Poin ketiga adalah komunitas harus menentukan pengaturan umum. Contohnya bisa dilihat di sana, seperti: nama proyek Wikipedia dalam bahasa Minang, logo proyek, pengunggahan berkas, ruang nama dan sebagainya. Untuk meloloskan WPMin, pengaturan umum itu sangat diperlukan. Mari kita diskusikan di sini. SpartacksCompatriot (talk) 10:09, 18 January 2013 (UTC)
Ambo pisahan patanyaan-patanyaan ko agar mudah bajawek. Naval Scene (talk) 10:41, 18 January 2013 (UTC)

Project name[suntiang sumber]

  • Project name: Wikipedia.
Komen: Saya lebih cenderung kepemakaian baso dibanding bahaso (minangisasi). Ini sangat penting, karena akan menjadi default kode translasi seperti-halnya id:Bahasa Indonesia >>> bukannya id:Indonesia sementara untuk bahasa Inggirih kodenya en:English.  Ę-oиė  >>>  ™ 09:53, 18 January 2013 (UTC)
Atau kita dapat pula mengikuti Wikipèdia Bahsa Acèh, yang mana kodenya ace:Acèh. Jadi tidak masalah mau pakai baso atau bahaso. Pertanyaan selanjutnya, yang kita inginkan apakah min:Minang atau min:Minangkabau? Naval Scene (talk) 10:44, 18 January 2013 (UTC)
min:Minang. SpartacksCompatriot (talk) 10:51, 18 January 2013 (UTC)
(diedit) Bennylin (talk) 14:10, 18 January 2013 (UTC)
Oh gitu.... SpartacksCompatriot (talk) 14:12, 18 January 2013 (UTC)
Oh, rupanya salah... saya belum baca yang bagian bawah. Saya pernah membuat daftar kecil-kecilan tentang sisipan "-ha-"
  • Bagian -> bahagian
  • Baru -> baharu
  • Basa -> bahasa
  • Cari -> cahari (dalam "mata pencaharian")
  • Dulu -> dahulu
  • Rayu -> rahayu
  • Saja -> sahaja
  • Saya -> sahaya (dalam "hamba sahaya")
  • Tadi -> tahadi
Kalau kata-kata dengan sisipan juga ditemu di bahasa Minang, maka "bahaso" bisa dipakai, tetapi kalau tidak, lebih baik memakai "baso" (jawa "basa", aceh "bahsa"). Saya memilih "Wikipedia baso Minang". Bennylin (talk) 14:20, 18 January 2013 (UTC)
Coba baca bagian "Baso vs Bahaso" diatas. Saya cenderung lebih memilih "Wikipedia bahaso Minang." SpartacksCompatriot (talk) 16:27, 18 January 2013 (UTC)
Kalau Baso sebagai nama tempat, dinda Ramzy, kan tinggal dibuat laman ambiguasinya sahaja. :)  Ę-oиė  >>>  ™ 19:08, 18 January 2013 (UTC)
Pandapek ambo samo jo dinda Ramzy, sa rancaknyo dipakai "Wikipedia Bahaso Minang", VoteITP (talk) 02:10, 28 January 2013 (UTC)

Kesimpulan: Belum

Project namespace[suntiang sumber]

  • Project namespace: Bisanya samo dgn no. 1.  Ę-oиė  >>>  ™ 09:53, 18 January 2013 (UTC)
Idem dgn komentar di atas. Naval Scene (talk) 10:45, 18 January 2013 (UTC)
"Wikipedia". Bennylin (talk) 16:11, 18 January 2013 (UTC)

Kesimpulan: "Wikipedia."

Project talk namespace[suntiang sumber]

  • Project talk namespace: Diskusi
Komen: Biar enak dibaca, soalnya kalau yang dipakai "Mangecek", "Maota" ataupun "Pambicaroan" alangkah janggalnya dibaca untuk halaman "Pembicaraan Pengguna", Mangecek Pangguno atau Pambicaroan Pangguno?  Ę-oиė  >>>  ™ 09:53, 18 January 2013 (UTC)
Kata "diskusi" juga tampaknya sudah diserap dalam kamus bahasa Minang dan pemakaian sehari-hari. Kalau yang lain tidak keberatan, saya setuju saja. Naval Scene (talk) 10:49, 18 January 2013 (UTC)
Satuju! SpartacksCompatriot (talk) 11:22, 18 January 2013 (UTC)
Kalau saran Sanak Limpato: Bicaro. Naval Scene (talk) 11:48, 18 January 2013 (UTC)
Diterapkan ke halaman Pembicaraan Pengguna jadi laman Bicaro Pangguno (agak janggal dech).  Ę-oиė  >>>  ™ 19:02, 18 January 2013 (UTC)
Bang Iwan, di translatewiki.net kita kan sudah menggunakan Rundiang dan Maota (untuk Halaman Pembicaraan & Pembicaraan Pengguna). Kalau tidak salah itu hasil terjemahan VoteITP dan Luthfi94? Bagi saya tidak terlalu janggal rasanya. Tapi kalau sini kita putuskan benar ingin memakai Diskusi, nanti di sana ya kita bisa ubah lagi. Naval Scene (talk) 23:52, 18 January 2013 (UTC)
Terimakasih sudah diingatkan, Uda Ichsan. Tapi soal translatewiki, menurut saya bisa diurus kundian, yang terpenting sekarang "bulek kato dek mufakaik", bukan begitu?  Ę-oиė  >>>  ™ 15:15, 19 January 2013 (UTC)
Benar. :-) Naval Scene (talk) 06:13, 21 January 2013 (UTC)
Pandapek ambo klau dapek yang dipakai kato yang indak dari unsur serapan mungkin paralu dicari kato2 asa, untuak kini ambo usul dipakai kato "Maota" se dulu, VoteITP (talk) 03:07, 28 January 2013 (UTC)

Kesimpulan: Belum

Enable uploads[suntiang sumber]

Setuju! Naval Scene (talk) 10:49, 18 January 2013 (UTC)
Idem. SpartacksCompatriot (talk) 11:22, 18 January 2013 (UTC)
Berani untuk tidak? :) (tapi dinyalain juga tidak apa-apa. Setuju.) Bennylin (talk) 16:11, 18 January 2013 (UTC)
Sebenarnya bukan masalah berani atau tidak, tapi berkaitan dengan FOP di common. Jadi sepertinya tetap harus diupload secara lokal untuk foto-foto bangunan.  Ę-oиė  >>>  ™ 02:34, 25 January 2013 (UTC)

Kesimpulan: Setuju.

[suntiang sumber]

  • Project logo: Kita diskusikan labiah lanjut logo nan cocok utk Wikipedia baso Minang.  Ę-oиė  >>>  ™ 09:53, 18 January 2013 (UTC)
Logo proyek tetap bola Wikipedia itu, namun kalimat di bawahnya (dan font-nya) yang perlu kita tetapkan. Saran saya, tetap pakai font yang sama, dan kita putuskan kata2nya: "Ensiklopedia bebas dalam bahaso Minang" atau "Ensiklopedia bebas dalam bahaso Minangkabau". Oya, tetang baso vs. bahaso itu lagi-lagi perlu ditetapkan juga. Naval Scene (talk) 10:53, 18 January 2013 (UTC)
Kalau diperhatikan logo-logo Wikipedia dari berbagai bahasa, ternyata hanya memuat 2 kata. Jadi usul saya tetap pakai "Ensiklopedia Bebas" atau sekalian di minangisasi jadi "Ensiklopedia Perai"  Ę-oиė  >>>  ™ 19:29, 18 January 2013 (UTC)
Sepertinya bebas lebih baik? Perai ada konotasi "libur" ya, nanti libur semua kontributornya.. ha3x.. :-) Naval Scene (talk) 22:58, 18 January 2013 (UTC)
Ensiklopedia bebas. SpartacksCompatriot (talk) 23:16, 18 January 2013 (UTC)
Lah ambo upload >>> [1]  Ę-oиė  >>>  ™ 08:07, 27 January 2013 (UTC)

Kesimpulan: [2]

Default project timezone[suntiang sumber]

  • Default project timezone: UTC+7 (Jakarta/Bangkok).  Ę-oиė  >>>  ™ 09:53, 18 January 2013 (UTC)
Setuju! Naval Scene (talk) 10:54, 18 January 2013 (UTC)
Setuju juga. SpartacksCompatriot (talk) 11:22, 18 January 2013 (UTC)
Juga setuju. Bennylin (talk) 16:03, 18 January 2013 (UTC)

Kesimpulan: UTC+7 (Jakarta/Bangkok)

Additional namespace[suntiang sumber]

  • Additional namespaces: File/Image(untuk berkas)=Gamba.  Ę-oиė  >>>  ™ 09:53, 18 January 2013 (UTC)
Oke, a iko iyo mantap ko mah. Komen: Untuak File/Image, ambo usulan Gamba untuak Image, dan Berkas untuak File (video, audio, dsb.). SpartacksCompatriot (talk) 10:06, 18 January 2013 (UTC)
Setuju juga! Naval Scene (talk) 10:55, 18 January 2013 (UTC)
Kalau File/Image itu setahu saya bukan additional. Yang dimaksud additional (misalnya di id.wp) itu Portal dan sebangsanya. en.wp punya additional namespace Book. id.wikibooks punya Resep, dsb. Bennylin (talk) 16:04, 18 January 2013 (UTC)
Portal juga boleh tuh. Naval Scene (talk) 23:01, 18 January 2013 (UTC)

Kesimpulan: "Portal" untuak "Portal", "Gamba" untuak "Image" dan "Berkas" untuak "File".

Additional settings[suntiang sumber]

Untuak (Additional settings) Template ba'a?  Ę-oиė  >>>  ™ 10:18, 18 January 2013 (UTC)
Saran dari Sanak Limpato di atas: Cetakan. Naval Scene (talk) 10:56, 18 January 2013 (UTC)
Untuak Cetakan:, setuju! SpartacksCompatriot (talk) 11:22, 18 January 2013 (UTC)
Rasanya agar pengguna baru atau pengguna dari wiki lain tidak kagok, bagaimana kalau Templat saja seperti di wiki-id? Lagian khan tidak tampil di artikel.  Ę-oиė  >>>  ™ 19:14, 18 January 2013 (UTC)
Untuak Cetakan:, setuju!, VoteITP (talk) 03:08, 28 January 2013 (UTC)

Kesimpulan: Belum.

Main Page[suntiang sumber]

Atau saran Sanak Limpato: Surambi. Naval Scene (talk) 11:49, 18 January 2013 (UTC)
Palanta  Ę-oиė  >>>  ™ 19:16, 18 January 2013 (UTC)

Kesimpulan: "Palanta."

Kabar terkini[suntiang sumber]

Saya juo sudah mengajukan pertanyaan kepada LangCom manganai kelolosan proyek ini. Semoga segera! :D SpartacksCompatriot (talk) 10:29, 18 January 2013 (UTC)

Tampeknyo kito paralu bana maimbau labiah banyak urang awak/komunitas user Minang untuak mambarian pandapek di siko tantang istilah-istilah pangaturan umum tu. Nan taingek di ambo: Gombang, VoteITP, Rahmatdenas, Limpato, Moriswe, Bluesatellite, Inyiak Sutan Sati, Jayrangkoto, Pandeka Minang, Ivan Lanin, Luthfi94, MB, Chatti, jo sia lai? Naval Scene (talk) 11:06, 18 January 2013 (UTC)
Ternyata ada Aldo Samulo, Ezagren, Noix180, si Gam, Mahali syarifuddin dan lain-lain  Ę-oиė  >>>  ™ 19:24, 18 January 2013 (UTC)
Iya, siapa saja yang mau mendukung wp.min silakan menyumbangkan saran-sarannya, akan diterima dengan tangan dan hati terbuka.<<smile>> Salam, Naval Scene (talk) 00:14, 19 January 2013 (UTC)

Tolong template[suntiang sumber]

Uda, dapek bantu perbaiki Template:Indonesia? Kok jadi gitu ya? SpartacksCompatriot (talk) 09:02, 18 January 2013 (UTC)

Mungkin rekan yang lain bisa membantu? Maaf saya tidak ahli masalah template :-( Naval Scene (talk) 10:23, 18 January 2013 (UTC)
Terima kasih Pak Benny, sekarang sudah benar. Salam, Naval Scene (talk) 00:20, 19 January 2013 (UTC)
Sama-sama. :) Bennylin (talk) 10:42, 21 January 2013 (UTC)

Bahaso, Lapau Kopi, Barando[suntiang sumber]

Aslmlkm dunsanak kasadonyo (Solok/Padang), kasado alahe (Piaman), ? (Kiktinggi). Salamaik yo, lah punyo lapau (kopi) kini. Urang awak ko yo urang nan paliang efisien di dunia, tamasuak dalam mangecek. Bukittinggi jadi Kiktinggi, bahaso jadi baso, he he...

Kalau kato "baso" ko manuruik ambo nan engak ko ado sakurangnyo 4 arati. Nan partamo aratinyo "bahasa" ("baso" Minang), nan ka-2 "budi" (elok "baso" (baik budi bahasanya), indak ba"baso" (indak nyo basoan awak makan do), "basa" basi), nan ka-3 "bahwa" (lai tau inyo "baso" awak ka pai bisuak?), nan ka-4 namo nagari (nagari Baso) di Agam. Nan ka-5 jo sataruihnyo alun takana dek ambo lai do. Jadi aratinyo tagantuang jo mukasuik kalimaiknyo. Kalau pandapek ambo nan engak ko (eh..lah duo x engaknyo mah) sabaiaknyo pakai "Bahaso Minang" se (sorry, iko logat Solok), karano inyo punyo arati nan tungga.

Kalau tantang "Lapau", pandapek ambo labiah rancak pakai "Lapau Kopi". Sabab lapau tu banyak macamnyo, ado lapau nasi, lapau kalontong sarato lapau lainnyo. Kalau namonyo "Lapau" se, ambo maleh singgah nyo (he he he), beko tasarobok jo lapau kalontong, baa pulo ambo ka minum kalontong sambia maota, tapi kalau "Lapau Kopi" pasti ado kopinyo, dapek minum kopi sambia maota lamak. Ciek lai, kato "Barando" tu lamak didanga, dapek ndak dipakai untuak hal nan sasuai jo makna dan fungsinyo?. Okelah sanak sadonyo. Cuma itu sakadar pandapek dari ambo. Semoga sukses, salam. Jayrangkoto (ciloteh) 22:42, 22 January 2013 (UTC)

Ambo mandukuang standarisasi "Bahaso Minang". Hehehe. SpartacksCompatriot (talk) 10:52, 23 January 2013 (UTC)

Approved[suntiang sumber]

Congrats, and now we're waiting for the developers to create the new wiki. In the meantime, you might be interested in Help:FAQ#New_wiki_created. --MF-W {a, b} 11:05, 29 January 2013 (UTC)

Great! SpartacksCompatriot (talk) 11:21, 29 January 2013 (UTC)
A new sister project is (gonna be) born! Selamat! (some more translations to do) Bennylin (talk) 14:06, 29 January 2013 (UTC)
Thank you/tarimo kasih, MF-W. Congratulations/salamaik! Naval Scene (talk) 05:22, 30 January 2013 (UTC)

local bot flag request for MerlIwBot[suntiang sumber]

Hi, my interwikibot MerlIwBot is running on your testwiki since long time using the bot flag giving by incubator bureaucrats. My bot has done more than 130 edits only on this testwiki. After this language is exported to its own wiki i need a local flag to be allowed to run my bot on your language wiki.

So i am asking you to approve my bot for a local flag on minwiki. Then i could request the local bot flag by stewards after the wiki is created and keep the language links always up-to-date. If you have any questions or interwiki configurations wishes, please ask me. Merlissimo (talk) 00:25, 30 January 2013 (UTC)

Noted. If our wiki has created, I'll get you know. SpartacksCompatriot (talk) 03:14, 30 January 2013 (UTC)
Because there is no objection since a week I'll request local bot flag at meta:Steward_requests/Bot_status#MerlIwBot@minwiki. Please add comments there. Merlissimo (bicara) 8 Pebruari 2013 00.13 (WIT)

Aksen Minang[suntiang sumber]

Dunsanak, salamo ko apo-apo se nan sanak tau tantang aksen Minang? Bantuak do, dang, mah, nyo, nyeh, lai, tu. Ado ndak sumber nan dapek jadi rujukan? -Panjul

Maaf sanak, di ambo alun jaleh bana. Tapi iko ado abstraknyo saketek di Mak Google: Penelitian Fakultas Sastra Universitas Andalas 2006, bajudua: Kategori Fatis Bahasa Minangkabau: Kajian Sintaksis-Semantis. Oleh : Noviatri, Reniwati, Fajri Usman. No. : 005/SP3/PP/DP2M/II/2006. Kalau sanak dakek jo kampus ko, ndak ado salahnyo pai ka siko. :-) Salam, Naval Scene (talk) 11:14, 4 February 2013 (UTC)