Daftar paguruan tinggi di Sumatera Barat

Wikipedia Minangkabau - Lubuak aka tapian ilimu
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Daftar paguruan tinggi di Sumatera Barat barikuik iko mamuek sadonyo paguruan tinggi di Sumatera Barat, nan barado di bawah pambinaan Kementerian Riset, Teknologi, dan Pendidikan Tinggi Republik Indonesia.[1]

Daftar paguruan tinggi di Sumatera Barat
No. Kode PT Namo PT Propinsi Kategori Status Jumalah Dosen Tatap Jumalah Mahasiswa Rasio Dosen Tatap/ Jumalah Mahasiswa
1 001006 Universitas Andalas Prop. Sumatera Barat Negeri Aktif 1.427 13.179 1 : 9.2
2 001032 Universitas Negeri Padang Prop. Sumatera Barat Negeri Aktif 967 29.664 1 : 30.7
3 002009 Institut Seni Indonesia Padang Panjang Prop. Sumatera Barat Negeri Aktif 233 1.407 1 : 6
4 005009 Politeknik Negeri Padang Prop. Sumatera Barat Negeri Aktif 293 1.958 1 : 6.7
5 005025 Politeknik Pertanian Negeri Payakumbuh Prop. Sumatera Barat Negeri Aktif 156 1.360 1 : 8.7
6 101001 Universitas Bung Hatta Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 291 7.861 1 : 27
7 101002 Universitas Muhammadiyah Sumatera Barat Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 157 9.773 1 : 62.2
8 101003 Universitas Ekasakti Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 197 3.468 1 : 17.6
9 101004 Universitas Mahaputra Muhammad Yamin Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 81 2.005 1 : 24.8
10 101005 Universitas Tamansiswa Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 60 858 1 : 14.3
11 101009 Universitas Baiturrahmah Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 122 2.628 1 : 21.5
12 101012 Universitas Putra Indonesia YPTK Padang Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 337 10.774 1 : 32
13 101022 Universitas Islam Sumatera Barat Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 9 35 1 : 3.9
14 101024 Universitas Dharma Andalas Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 101 2.415 1 : 23.9
15 101026 Universitas Mohammad Natsir Bukittinggi Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 14 78 1 : 5.6
16 101027 Universitas Dharmas Indonesia Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 56 625 1 : 11.2
17 101028 Universitas Nahdlatul Ulama Sumatera Barat Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 0 0 1 : 0
18 102001 Institut Sains Dan Teknologi Pembangunan Nusantara Prop. Sumatera Barat Swasta Tutup 0 0 1 : 0
19 102002 Institut Teknologi Padang Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 71 2.780 1 : 39.2
20 103001 STKIP Yayasan Abdi Pendidikan Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 36 455 1 : 12.6
21 103002 STKIP Ahlussunnah Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 52 964 1 : 18.5
22 103003 STKIP PGRI Sumatera Barat Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 262 8.012 1 : 30.6
23 103004 STKIP YDB Lubuk Alung Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 41 1.250 1 : 30.5
24 103005 Sekolah Tinggi Ilmu Hukum Painan Prop. Sumatera Barat Swasta Alih Kelola 0 0 1 : 0
25 103006 Sekolah Tinggi Ilmu Hukum Lubuk Sikaping Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 11 303 1 : 27.5
26 103007 Sekolah Tinggi Ilmu Manajemen Sumbar Prop. Sumatera Barat Swasta Pembinaan 0 0 1 : 0
27 103008 Sekolah Tinggi Ilmu Ekonomi H Agus Salim Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 43 487 1 : 11.3
28 103009 Sekolah Tinggi Ilmu Ekonomi KBP Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 24 1.711 1 : 71.3
29 103010 Sekolah Tinggi Ilmu Ekonomi Pasaman Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 17 607 1 : 35.7
30 103011 Sekolah Tinggi Ilmu Ekonomi Sumbar Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 25 1.179 1 : 47.2
31 103012 Sekolah Tinggi Ilmu Administrasi Adabiah Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 10 262 1 : 26.2
32 103013 Sekolah Tinggi Bahasa Asing Prayoga Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 11 174 1 : 15.8
33 103014 Sekolah Tinggi Ilmu Administrasi LPPM Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 24 734 1 : 30.6
34 103015 STISIP Imam Bonjol Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 9 102 1 : 11.3
35 103016 STISIP Padang Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 23 67 1 : 2.9
36 103017 Sekolah Tinggi Teknologi Industri Padang Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 42 972 1 : 23.1
37 103018 Sekolah Tinggi Ilmu Ekonomi Perdagangan Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 13 365 1 : 28.1
38 103019 STISIP Pancasakti Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 10 122 1 : 12.2
39 103025 Sekolah Tinggi Ilmu Ekonomi Dharma Andalas Prop. Sumatera Barat Swasta Alih Bentuk 0 0 1 : 0
40 103033 Sekolah Tinggi Farmasi Indonesia Perintis Padang Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 25 590 1 : 23.6
41 103039 Sekolah Tinggi Ilmu Administrasi Pagaruyung Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 4 42 1 : 10.5
42 103040 Sekolah Tinggi Ilmu Hukum Padang Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 18 65 1 : 3.6
43 103042 Sekolah Tinggi Ilmu Ekonomi Perbankan Indonesia Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 10 257 1 : 25.7
44 103043 Sekolah Tinggi Ilmu Ekonomi Pagaruyung Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 6 20 1 : 3.3
45 103048 STIA Pariaman Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 8 182 1 : 22.8
46 103054 STMIK Indonesia Padang Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 49 3 1 : 0.1
47 103057 STMIK Jaya Nusa Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 45 709 1 : 15.8
48 103063 STIPER Sawahlunto Sijunjung Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 23 165 1 : 7.2
49 103064 Sekolah Tinggi Ilmu Kesehatan Ceria Buana Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 25 115 1 : 4.6
50 103073 Sekolah Tinggi Ilmu Kesehatan Fort De Kock Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 48 2.002 1 : 41.7
51 103076 Sekolah Tinggi Ilmu Kesehatan Alifah Padang Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 30 513 1 : 17.1
52 103080 Sekolah Tinggi Teknologi Payakumbuh Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 24 625 1 : 26
53 103081 Sekolah Tinggi Ilmu Farmasi Padang Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 14 714 1 : 51
54 103082 STIKES Mercubaktijaya Padang Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 43 1.308 1 : 30.4
55 103084 STIKES Perintis Padang Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 71 771 1 : 10.9
56 103085 STIKES Piala Sakti Pariaman Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 6 292 1 : 48.7
57 103088 Sekolah Tinggi Ilmu Kesehatan Indonesia Padang Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 14 513 1 : 36.6
58 103089 Sekolah Tinggi Ilmu Kesehatan YPAK Padang Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 20 306 1 : 15.3
59 103091 STIKES Dharmasraya Prop. Sumatera Barat Swasta Alih Bentuk 0 0 1 : 0
60 103094 STIKES Purna Bhakti Husada Batusangkar Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 20 89 1 : 4.5
61 103097 STMIK Dharmasraya Prop. Sumatera Barat Swasta Alih Bentuk 0 0 1 : 0
62 103098 STIKES Yarsi Sumatera Barat Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 22 567 1 : 25.8
63 103103 Sekolah Tinggi Ilmu Kesehatan Syedza Saintika Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 37 790 1 : 21.4
64 103104 STIKES Ranah Minang Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 32 355 1 : 11.1
65 103106 Sekolah Tinggi Ilmu Ekonomi El Hakim Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 15 13 1 : 0.9
66 103110 STIKES Dharma Landbouw Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 21 167 1 : 8
67 103111 STBA Haji Agus Salim Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 15 54 1 : 3.6
68 103112 STKIP Adzkia Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 19 736 1 : 38.7
69 103113 STKIP Widyaswara Indonesia Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 12 266 1 : 22.2
70 103114 STIE Widyaswara Indonesia Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 19 59 1 : 3.1
71 103119 STKIP Nasional Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 20 590 1 : 29.5
72 103120 STIKES Nan Tongga Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 14 146 1 : 10.4
73 103121 STIKES Prima Nusantara Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 50 211 1 : 4.2
74 103126 Sekolah Tinggi Pertanian Haji Agus Salim Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 7 19 1 : 2.7
75 103128 STKIP Dharmasraya Prop. Sumatera Barat Swasta Alih Bentuk 0 0 1 : 0
76 103133 Sekolah Tinggi Ilmu Kesehatan (STIKES) Lenggogeni Padang Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 14 45 1 : 3.2
77 103138 STKIP Pesisir Selatan Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 13 71 1 : 5.5
78 103140 STIH Putri Maharaja Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 10 299 1 : 29.9
79 104001 Akademi Pembangunan Pertanian Lubuk Alung Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 6 64 1 : 10.7
80 104002 Akademi Pariwisata Bunda Padang Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 11 143 1 : 13
81 104003 Akademi Ilmu Komunikasi Padang Prop. Sumatera Barat Swasta Tutup 0 0 1 : 0
82 104004 Akademi Keuangan Dan Perbankan Padang Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 7 166 1 : 23.7
83 104005 Akademi Akuntansi Indonesia Padang Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 8 177 1 : 22.1
84 104006 Akademi Koperasi Sumbar Prop. Sumatera Barat Swasta Tutup 0 0 1 : 0
85 104007 Akademi Sekretari Dan Manajemen Indonesia Padang Prop. Sumatera Barat Swasta Tutup 0 18 1 : 0
86 104008 Akademi Bahaso Asing H Agus Salim Bukittinggi Prop. Sumatera Barat Swasta Alih Bentuk 0 0 1 : 0
87 104025 Akademi Keperawatan Baiturrahmah Prop. Sumatera Barat Aktif 5 91 1 : 18.2
88 104026 Akademi Teknologi Pratama Prop. Sumatera Barat Swasta Tutup 0 0 1 : 0
89 104027 Akademi Maritim Sapta Samudra Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 14 317 1 : 22.6
90 104028 Akademi Manajemen El-Hakim Prop. Sumatera Barat Swasta Alih Bentuk 0 0 1 : 0
91 104030 Akademi Manajemen Informatika & Komputer Jaya Nusa Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 11 211 1 : 19.2
92 104039 Akademi Teknik Taman Siswa Prop. Sumatera Barat Swasta Tutup 0 0 1 : 0
93 104041 Akademi Bahaso Asing Alaska Padang Prop. Sumatera Barat Swasta Tutup 0 0 1 : 0
94 104042 Apikes Iris Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 12 393 1 : 32.8
95 104045 Akademi Kesehatan Fisioterapi Prop. Sumatera Barat Swasta Alih Bentuk 0 0 1 : 0
96 104047 Akademi Farmasi Dwi Frama Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 9 353 1 : 39.2
97 104048 AMIK Bukittinggi Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 19 980 1 : 51.6
98 104050 AMIK Datuk Parpatiah Nan Sabatang Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 14 178 1 : 12.7
99 104052 Akademi Kebidanan Alifah Padang Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 18 251 1 : 13.9
100 104053 Akademi Perpajakan YPKM Prop. Sumatera Barat Swasta Alih Kelola 0 0 1 : 0
101 104062 Akademi Kebidanan Prima Nusantara Prop. Sumatera Barat Swasta Alih Bentuk 0 0 1 : 0
102 104066 Akademi Pariwisata Paramitha Bukittinggi Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 7 88 1 : 12.6
103 104072 Akademi Manajemen Informatika Dan Komputer Kosgoro Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 15 232 1 : 15.5
104 104074 Akademi Farmasi Ranah Minang Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 4 139 1 : 34.8
105 104076 Akademi Akuntansi (AKTAN) Boekittinggi Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 12 322 1 : 26.8
106 104079 Akademi Kebidanan Dharma Landbouw Prop. Sumatera Barat Swasta Alih Bentuk 0 0 1 : 0
107 104082 Akademi Keperawatan Nabila Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 8 32 1 : 4
108 104086 Akademi Kebidanan Ranah Minang Prop. Sumatera Barat Swasta 0 0 1 : 0
109 104089 Akademi Keperawatan YPTK Solok Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 5 99 1 : 19.8
110 104095 Akademi Keperawatan Nan Tongga Prop. Sumatera Barat Swasta Alih Bentuk 0 0 1 : 0
111 104101 Akademi Keperawatan Aisyiyah Padang Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 4 40 1 : 10
112 104103 Akademi Kebidanan Bina Nusantara Mandiri Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 2 77 1 : 38.5
113 104104 Akademi Keperawatan Purna Bhakti Husada Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 6 12 1 : 2
114 104105 Akademi Kebidanan Puteri Andalas Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 14 79 1 : 5.6
115 104106 Akademi Kebidanan Widya Husada Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 15 81 1 : 5.4
116 104108 Akademi Kebidanan Mitra Husada Padang Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 2 140 1 : 70
117 104118 Akademi Kebidanan Pelita Andalas Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 9 65 1 : 7.2
118 104123 Akademi Kebidanan Imam Bonjol Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 10 69 1 : 6.9
119 104124 Akademi Teknik Gigi YLPTK Padang Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 4 10 1 : 2.5
120 104125 Akademi Kebidanan Sumatera Barat Prop. Sumatera Barat Swasta Aktif 18 230 1 : 12.8

Rujuakan[suntiang | suntiang sumber]

  1. "Pangkalan Data Pendidikan Tinggi Kementerian Riset, Teknologi Dan Pendidikan Tinggi". forlap.ristekdikti.go.id. Copyright © 2013 - 2016 Kementerian Riset, Teknologi Dan Pendidikan Tinggi. Diakses tanggal 17 Juni 2016.