Pulau Pasumpahan

Dari Wikipedia baso Minang, ensiklopedia bebas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Koordinat -1.118217,100.367746
Provinsi Sumatera Barat
Kota Padang,Kecamatan Bungus Teluk Kabung kelurahan Bungus Selatan Sungai Pisang
Populasi -


Pulau Pasumpahan adolah sabuah pulau nan talatak di parairan kacamatan Bungus Teluk Kabung Kota Padang provinsi Sumatera Barat, Indonesia. tanamo dek kaindahan lauiknyo mambuek pulau ko mulai dikana oleh wisatawan lokal dan internasional.

Pulau Pasumpahan barado sakita 200 meter dari Pulau Sikuai. Pulau ko mamiliki objek wisata pantai pasie putiah jo tarumbu karang nan masih tajago.

Pulau ko diharokkan akan manjadi daerah tujuan wisata unggulan di provinsi Sumatera Barat. Pulau ko talatak di sabalah baraik Pulau Setan Kete, untuak manampuah pulau ko mamakan wakatu 10 minik dari Sungai Pisang jo mesin 45 PK.

kaunggulan wisata bawah lauik di kawasan wisata bahari pantai baraik Kota Padang adolah kawasan ekosistem tarumbu karang nan tadapaik hampie di satiok pulau, di antaranyo di Pulau Gosoang. Salain dari tarumbu karang babagai janih ikan karang/ikan-ikan hias pulo sangaik menarik untuk dinikmati oleh wisatawan. Di parairan Kota Padang ditamukan 21 janih ikan kepe-kepe nan didominasi oleh Chaetodon trifascialis. Lokasi-Iokasi panyalaman nan sudah mulai dipasakan pado wisatawan antara lain Pulau Sironjong, Pulau Ular, Pulau Sirandah, dan Pulan Pandan.

Pasumpahan kini sadang dikambangkan sabagai objek wisata nan di unggulkan di daerah sumatera barat. Fasilitas pandukuang untuak tu tangah dibangun di pulau ko.

Pranala luar[suntiang | suntiang sumber]