Kue Singgang

Dari Wikipedia baso Minang, ensiklopedia bebas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kue Singgang

Kue singgang di babarapo daerah ado kemiripan bahan ataupun bantuknyo. Di Padang kue singgang banyak urang manyabuiknyo dengan kue bika ataupun kue baka, istilah iko muncul karano bika padang dimasak dengan caro di panggang atau dibaka diateh baro api. Kue singgang adolah khas Padang marupokan salah ciek bantuak wisata makanan di kota Padang salain randang.

Bahan-bahan yang digunoan yaitu tapuang bareh, tapai parancih, garam, gulo pasir, santan karambia, dan parutan karambia mudo, samantaro untuak mambungkuih bahan-bahannyo di butuh an sahalai daun contohnyo daun waru dan adoh urang manggunoan daun jati. Jadi bilo bahannyo alah cukuik, diaduklah hinggo sadoalah bahan manjadi manyatu, lalu sahalai demi sahalai daun dimasukan ka dalam cetakan dan baru dituangkannyo ka dalam cetakan yang ado tadi.

Untuak mamasak kue singgang iko indaklah dibaka di ateh api ataupun manggunoan pamasak oven malaian di panggang di ateh baro sabuik karambia yang alah di baka. Wakatu untuak manunggu kue singgang masak indak talalu lamo, hanyo paralu manunggu kuenyo taliek agak mangguniang dan indak lai bantuknyo basah.

Kito dianjurkannyo mamakan kue singgang di wakatu lagi angek, karano untuak mandapek an raso yang lamak, makanan dalam kondisi angek akan sangaik taraso parpaduan bahan-bahan yang digunoan seperti kue singgang yang manggunoan bahan tapuang, tapai parancih dan parutan karambia. Mako raso asam tapai dan

kaseknyo raso paruik karambia akan mambuek raso kue singgang sangaik lamak dimakan.

Maingek bahan-bahan dan caro mamasaknyo masih sangaik tradisional, sahinggo aroma dan raso kue singgang memang tiado tandiangannyo. Kue singgang raso dan aromanyo lamak dan jugo masakan tradisional labiah aman dari pado makanan modern, kue singgang jugo mahilangan raso lapa.

Rujuakan[suntiang | suntiang sumber]

Hendra, M. Noli. "Kue Singgang Khas Minang, Nikmat dan Tanpa Pengawet". http://www.Cendananews.com/2017/09/kue-singgang-khas-minang-nikmat-dan-tanpa-pengawet.html..