Daftar negara bagian amerika sarikat

Wikipedia Minangkabau - Lubuak aka tapian ilimu

Negara bagian  Lihat pula: Negara bagian Amerika Sarikat

Tabel di bawah ko mancantumkan 50 negara bagian, dengan ibu kota saat ini, kota terbesar, tanggal ratifikasi konstitusi atau pemasukan ke negara tersebut, data populasi dan lueh, dan jumlah parwakilan dalam Dewan Perwakilan Amerika Sarikat (setiap negara bagian ko mamiliki satidaknyo ciek parwakilan. Hukum saat ko mambatasi jumlah parwakilan sampai 435, yang kemudian disasuaikan pado setiap negara bagian pada satiap sapuluh tahun manurut populasi relatif mereka. Setiap negara bagian jugo mangangkat duo Senator AS.)

Nama & singkatan pos Kota Didirikan

[upper-alpha 1]

Populasi

[upper-alpha 2][1]

Luas Wilayah[upper-alpha 3][2] Luas Daratan[2]
Ibukota kota tagadang mi2 km2 mi2 km2
alabama AL Montgomery Birmingham
14 Desember 1819
4,863,300
52,420 135,767 13.576.736|style="text-align:right;" data-sort-value="7011131170802544043"|50,645 131,171 13.117.080
alaska AK Juneau Anchorage
3 Januari 1959
741,894
665,384 1,723,337 172.333.675|style="text-align:right;" data-sort-value="7012147795327577084"|570,641 1,477,953 147.795.328
arizona AZ Phoenix
14 Februari 1912
6,931,071
113,990 295,234 2.952.335|style="text-align:right;" data-sort-value="7011294207316604556"|113,594 294,207 29.420.732
arkansas AR Little Rock
15 Juni 1836
2,988,248
53,179 137,732 13.773.181|style="text-align:right;" data-sort-value="7011134771274515626"|52,035 134,771 13.477.127
california CA Sacramento Los Angeles
9 September 1850
39,250,017
163,695 423,967 42.396.743|style="text-align:right;" data-sort-value="7011403466327637416"|155,779 403,466 40.346.633
carolina selatan SC Columbia Charleston
23 Mei 1788
4,961,119
32,020 82,933 8.293.269|style="text-align:right;" data-sort-value="7010778568555883774"|30,061 77,857 778.569
carolina utara NC Raleigh Charlotte
21 November 1789
10,146,788
53,819 139,391 13.939.098|style="text-align:right;" data-sort-value="7011125919808849385"|48,618 125,920 12.591.981
colorado CO Denver
1 Agustus 1876
5,540,545
104,094 269,601 26.960.137|style="text-align:right;" data-sort-value="7011268431262832751"|103,642 268,431 26.843.126
connecticut CT Hartford Bridgeport
9 Januari 1788
3,576,452
5,543 14,357 1.435.737|style="text-align:right;" data-sort-value="7010125416548259666"|4,842 12,542 1.254.165
dakota selatan SD Pierre Sioux Falls
2 November 1889
865,454
77,116 199,729 19.972.869|style="text-align:right;" data-sort-value="7011196349588632682"|75,811 196,350 196.350
dakota utara ND Bismarck Fargo
2 November 1889
757,952
70,698 183,108 18.310.781|style="text-align:right;" data-sort-value="7011178711251603672"|69,001 178,711 1.787.113
delaware DE Dover Wilmington
7 Desember 1787
952,065
2,489 6,446 644.576|style="text-align:right;" data-sort-value="7009504669543251410"|1,949 5,047 504.670
florida FL Tallahassee Jacksonville
3 Maret 1845
20,612,439
65,758 170,312 1.703.117|style="text-align:right;" data-sort-value="7011138887490819621"|53,625 138,887 13.888.749
georgia(negara bagian as) GA Atlanta
2 Januari 1788
10,310,371
59,425 153,910 15.391.043|style="text-align:right;" data-sort-value="7011148959255283928"|57,513 148,959 14.895.926
 Hawaii HI Honolulu
21 Agustus 1959
1,428,557
10,932 28,313 2.831.302|style="text-align:right;" data-sort-value="7010166345353370873"|6,423 16,635 1.663.454
idaho ID Boise
3 Juli 1890
1,683,140
83,569 216,443 21.644.259|style="text-align:right;" data-sort-value="7011214044698201071"|82,643 214,045 21.404.470
illinois IL Springfield Chicago
3 Desember 1818
12,801,539
57,914 149,995 14.999.541|style="text-align:right;" data-sort-value="7011143793368598576"|55,519 143,793 14.379.337
indiana IN Indianapolis
11 Desember 1816
6,633,053
36,420 94,326 9.432.620|style="text-align:right;" data-sort-value="7010927891989395896"|35,826 92,789 9.278.920
lowa IA Des Moines
28 Desember 1846
3,134,693
56,273 145,746 14.574.591|style="text-align:right;" data-sort-value="7011144669302577492"|55,857 144,669 14.466.930
kansas KS Topeka Wichita
29 Januari 1861
2,907,289
82,278 213,100 21.309.997|style="text-align:right;" data-sort-value="7011211754112716290"|81,759 211,754 21.175.411
kentucky KY Frankfort Louisville
1 Juni 1792
4,436,974
40,408 104,656 1.046.557|style="text-align:right;" data-sort-value="7011102269151120684"|39,486 102,269 10.226.915
louisiana LA Baton Rouge New Orleans
30 April 1812
4,681,666
52,378 135,659 13.565.873|style="text-align:right;" data-sort-value="7011111897587320145"|43,204 111,898 1.118.976
maine ME Augusta Portland
15 Maret 1820
1,331,479
35,380 91,633 9.163.311|style="text-align:right;" data-sort-value="7010798827960880444"|30,843 79,883 7.988.280
maryland MD Annapolis Baltimore
28 April 1788
6,016,447
12,406 32,131 3.213.121|style="text-align:right;" data-sort-value="7010251416361841780"|9,707 25,142 2.514.164
Templat:Country data Massachusetts[upper-alpha 4] MA Boston
6 Februari 1788
6,811,779
10,554 27,336 2.733.574|style="text-align:right;" data-sort-value="7010202020626599074"|7,800 20,202 2.020.206
Templat:Country data Michigan MI Lansing Detroit
26 Januari 1837
9,928,300
96,714 250,487 25.048.684|style="text-align:right;" data-sort-value="7011146435078771476"|56,539 146,435 1.464.351
Templat:Country data Minnesota MN St. Paul Minneapolis
11 Mei 1858
5,519,952
86,936 225,163 22.516.277|style="text-align:right;" data-sort-value="7011206232309864816"|79,627 206,232 20.623.231
Templat:Country data Mississippi MS Jackson
10 Desember 1817
2,988,726
48,432 125,438 12.543.773|style="text-align:right;" data-sort-value="7011121530711398085"|46,923 121,531 12.153.071
Templat:Country data Missouri MO Jefferson City Kansas City
10 Agustus 1821
6,093,000
69,707 180,540 18.054.028|style="text-align:right;" data-sort-value="7011178039719486424"|68,742 178,040 17.803.972
Templat:Country data Montana MT Helena Billings
8 November 1889
1,042,520
147,040 380,831 38.083.110|style="text-align:right;" data-sort-value="7011376961891509341"|145,546 376,962 3.769.619
Templat:Country data Nebraska NE Lincoln Omaha
1 Maret 1867
1,907,116
77,348 200,330 20.032.991|style="text-align:right;" data-sort-value="7011198973686886431"|76,824 198,974 19.897.369
Templat:Country data Nevada NV Carson City Las Vegas
31 Oktober 1864
2,940,058
110,572 286,380 28.637.970|style="text-align:right;" data-sort-value="7011284331950938656"|109,781 284,332 28.433.195
Templat:Country data New Hampshire NH Concord Manchester
21 Juni 1788
1,334,795
9,349 24,214 2.421.421|style="text-align:right;" data-sort-value="7010231872570559995"|8,953 23,187 2.318.726
Templat:Country data New Jersey NJ Trenton Newark
18 Desember 1787
8,944,469
8,723 22,591 2.259.138|style="text-align:right;" data-sort-value="7010190473423607952"|7,354 19,047 1.904.734
Templat:Country data New Mexico NM Santa Fe Albuquerque
6 Januari 1912
2,081,015
121,590 314,917 3.149.174|style="text-align:right;" data-sort-value="7011314160766305752"|121,298 314,161 31.416.077
Templat:Country data New York NY Albany New York City
26 Juli 1788
19,745,289
54,555 141,297 14.129.675|style="text-align:right;" data-sort-value="7011122056815682938"|47,126 122,057 1.220.568
Templat:Country data Ohio OH Columbus
1 Maret 1803
11,614,373
44,826 116,098 11.609.772|style="text-align:right;" data-sort-value="7011105828701280125"|40,861 105,829 10.582.870
Templat:Country data Oklahoma OK Oklahoma City
16 November 1907
3,923,561
69,899 181,037 18.103.724|style="text-align:right;" data-sort-value="7011177660027229449"|68,595 177,660 17.766.003
Templat:Country data Oregon OR Salem Portland
14 Februari 1859
4,093,465
98,379 254,799 25.479.925|style="text-align:right;" data-sort-value="7011248607804634813"|95,988 248,608 24.860.780
Templat:Country data Pennsylvania[upper-alpha 5] PA Harrisburg Philadelphia
12 Desember 1787
12,784,227
46,054 119,280 11.928.019|style="text-align:right;" data-sort-value="7011115883061024330"|44,743 115,883 1.158.831
Templat:Country data Rhode Island[upper-alpha 6] RI Providence
29 Mei 1790
1,056,426
1,545 4,001 400.125|style="text-align:right;" data-sort-value="7009267755560834646"|1,034 2,678 267.756
Templat:Country data Tennessee TN Nashville
1 Juni 1796
6,651,194
42,144 109,153 10.915.311|style="text-align:right;" data-sort-value="7011106797900730893"|41,235 106,798 1.067.979
Templat:Country data Texas TX Austin Houston
29 Desember 1845
27,862,596
268,596 695,662 69.566.164|style="text-align:right;" data-sort-value="7011676587022942742"|261,232 676,587 67.658.702
Templat:Country data Utah UT Salt Lake City
4 Januari 1896
3,051,217
84,897 219,882 21.988.191|style="text-align:right;" data-sort-value="7011212818338830827"|82,170 212,818 21.281.834
Templat:Country data Vermont VT Montpelier Burlington
4 Maret 1791
624,594
9,616 24,906 2.490.626|style="text-align:right;" data-sort-value="7010238710398170094"|9,217 23,871 2.387.104
 Virginia[upper-alpha 7] VA Richmond Virginia Beach
25 Juni 1788
8,411,808
42,775 110,787 11.078.656|style="text-align:right;" data-sort-value="7011102278863576098"|39,490 102,279 10.227.886
Templat:Country data Washington WA Olympia Seattle
11 November 1889
7,288,000
71,298 184,661 18.466.084|style="text-align:right;" data-sort-value="7011172119006666196"|66,456 172,119 17.211.901
Templat:Country data West Virginia WV Charleston
20 Juni 1863
1,831,102
24,230 62,756 6.275.552|style="text-align:right;" data-sort-value="7010622586780937599"|24,038 62,259 6.225.868
Templat:Country data Wisconsin WI Madison Milwaukee
29 Mei 1848
5,778,708
65,496 169,635 16.963.485|style="text-align:right;" data-sort-value="7011140268058081955"|54,158 140,268 1.402.681
Templat:Country data Wyoming WY Cheyenne
10 Juli 1890
585,501
97,813 253,335 25.333.453|style="text-align:right;" data-sort-value="7011251470078195188"|97,093 251,470 25.147.008

halaman ko di buek dek muzakkiramadhanakbar


Kutipan rusak: Tag <ref> ado untuak grup banamo "upper-alpha", tapi indak ado <references group="upper-alpha"/>

  1. "Table 1. Annual Estimates of the Resident Population for the United States, Regions, States, and Puerto Rico: April 1, 2010 to July 1, 2016" (Microsoft Excel). 2016 Population Estimates. United States Census Bureau, Population Division. January 2017. Diakses tanggal March 5, 2017. 
  2. a b "2010 Census of Population and Housing" (PDF). United States Census Bureau. September 2012. hlm. 41. Diakses tanggal July 8, 2013.