Daftar Wali Kota Padang

Dari Wikipedia baso Minang, ensiklopedia bebas
Lompek ka: navigasi, cari
Wali Kota Padang
Logo Padang.svg
Lambang Kota Padang
Pamacik
Mahyeldi Ansharullah

Sejak 13 Mei 2014
Kadiaman rasmi Balai Kota Padang
Manjabaik salamo 5 taun, sasudahnyo dapek dipiliah baliak sakali
Pamacik partamo Abubakar Jaar
Dibentuk 1945 (di bawah pamarentahan Indonesia)
Laman web www.padang.go.id


Wali Kota Padang adolah politisi nan dipiliah untuak batangguang jawab dalam maatur sarato mangalola pamarentahan Kota Padang, sabagai bagian dari sistem panyalanggaroan pamarentahan daerah di Indonesia.

Sasudah proklamasi kamardekaan Indonesia, Abubakar Jaar diangkek sabagai wali kota partamo pado taun 1945. Sajak 13 Mei 2014 sampai kini, jabatan iko dipacik dek Mahyeldi Ansharullah sasudah tapiliah sacaro demokratis malalui pamiliahan umum pado taun 2013 badasaran UUD 1945.

Barikuik adolah daftar Wali Kota Padang nan pernah manjabat sajak barado di bawah pamarentahan Indonesia pado taun 1945 sampai kini.

No. Foto Nama Dari Sampai Keterangan
1. Mr. Abubakar Jaar 1945 1946 [1][2]
2. Bagindo Azizchan.jpg Bagindo Azizchan 1946 1947 Meninggal dalam sebuah pertempuran melawan Belanda[2][3]
3. Said Rasad 1947 Pejabat sementara[3]
4. Dr. A. Hakim 1947 1949 [4]
5. Dr. Rasidin 1949 1956 [1]
6. B. Dt. Pado Panghulu 1956 1958 [5]
7. Z. A. St. Pangeran 1958 1966 Mundur[6][7]
8. Drs. Azhari 1966 1967 [8]
9. Drs. Akhiroel Yahya 1967 1971 [5]
10. 100px Drs. Hasan Basri Durin 1971 1983  
11. Syahrul Ujud, S.H 1983 1993 Dua periode[9]
13. Drs. H. Zuiyen Rais, M.S 1993 2004 Dua periode
14. Fauzi Bahar.jpg DR. H. Fauzi Bahar, M.Si 2004 2014 Dua periode (masih menjabat), terpilih kembali dalam pemilihan umum pada tahun 2009[10]
15. Mahyeldi A..png H. Mahyeldi Ansharullah, SP 2014 2019 [11]

Rujuak-an[suntiang | suntiang sumber]

Catatan kaki
Daftar pustaka
  • Asnan, Gusti (2007). Memikir Ulang Regionalisme: Sumatera Barat tahun 1950-an. Yayasan Obor Indonesia. ISBN 978-979-461-640-6. 
  • Husein, Ahmad (1992). Sejarah Perjuangan Kemerdekaan RI di Minangkabau 1945-1950. 1. Badan Pemurnian Sejarah Indonesia. ISBN 978-979-405-126-9. 
  • Sudarmanto, J. B (2007). "Jejak-jejak Pahlawan: Perekat Kesatuan Bangsa Indonesia". Grasindo. ISBN 978-979-759-716-0. 
  • Nasution, Abdul Haris (1991). Sekitar Perang Kemerdekaan Indonesia: Periode Renville. Disjarah-Ad, dan Penerbit Angkasa. 
  • 326 tahun Padang Kota Tercinta, 7 Agustus 1669–7 Agustus 1995: Gerbang Pariwisata Indonesia Kawasan Barat. Buana Lestari. 15 Desember 1995. 
  • Syamdani (2009). PRRI, Pemberontakan atau Bukan. Media Pressindo. ISBN 978-979-788-032-3. 
  • Kahin, A (1999). Rebellion to Integration: West Sumatra and the Indonesian Polity, 1926–1998. Amsterdam University Press. ISBN 90-5356-395-4. 
  • Colombijn, F (1994). Patches of Padang: The History of an indonesian Town in the Twentieth Century and The Use of Urban Space. Research School CNWS. ISBN 978-90-73782-23-5. 
  • Anwar, Rosihan (1986). Perkisahan Nusa, Masa 1973–1986. Grafitipers. 
  • Haris, Syamsuddin (2007). Partai dan Parlemen Lokal Era Transisi Demokrasi di Indonesia. ISBN 978-979-799-052-7. 

Templat:Wali kota Padang Templat:Kota di Indonesia